16 Haziran 2007 Cumartesi

Tekstil olmadan ülke kalkınamaz!!!

TÜTSİS Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin , tekstil sektörünün yaşadığı tüm krizlere rağmen ayakta kalmayı başardığını ve Türkiye `nin bu sektörden vazgeçme lüksü olmadığını söyledi.
Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜTSİS ) Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin , bugüne kadar verdiği tüm beyanatlarda, tekstil sektörünün `yaşadığı tüm krizlere rağmen ayakta kalmayı başardığını ve Türkiye `nin bu sektörden vazgeçme lüksü olmadığını, tekstil sektörü olmadan ülkenin kalkınamayacağını` vurguladığını bildirdi.
Narin , Denizli Sanayi Odası tarafından 2 Haziranda Denizli `de düzenlenen `Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Zirvesi `nde yaptığı konuşmada geçen `konfeksiyon hariç tekstil sektörü şu anda, yavaş yavaş devrini tamamlamak üzere` şeklindeki sözlerinin yanlış algılanması konusunda açıklama yaptı.


Yurtdışına kaçışa tepki gösterdik

Narin , Başkanlığını yaptığı Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikasının, kuruluşundan bu yana yerli tekstil sanayicisinin varlığı ve mevcudiyetini korumayı kendisine bir misyon olarak addettiğini dile getirdi.
`Sadece yurtiçinde değil yurtdışında da Türkiyeyi yönetim kademesinde temsil ettiğimiz ITMF , Euratex , Eurocoton ve IWTO gibi uluslararası nitelikteki tekstil sektörü ile ilgili teşkilatlarda, Türk tekstil üreticilerinin haklarını ve çıkarlarını savunduk ve savunmayı sürdürüyoruz` diyen Narin , bugüne kadar verdiği tüm beyanatlarda, 4 milyon kişiye istihdam yaratan ve Türk sanayisinin lokomotifi olan tekstil sektörünün yaşadığı tüm krizlere rağmen, ayakta kalmayı başardığını ve Türkiye `nin bu sektörden vazgeçme lüksü olmadığını, tekstil sektörü olmadan ülkenin kalkınamayacağını vurguladığına dikkati çekti.
Narin , şunları kaydetti: `Son dönemde tekstil sektöründeki üretimin yurtdışına kaçırılması konusunda da tepkilerimizi kamuoyu ile paylaştık. Ülkenin emeğinin ve lokmasının başkalarına kaptırılmasının karşısında büyük bir kararlılıkla durduk, buna tevessül eden insanlara tepkimizi açıkça dile getirmekten kaçınmadık.


www.tekstilteknik.com sitesinden alınmıştır..

0 Comments: